MEXICAANSE PITTIGE ZUURKOOL SCHOTEL
Recept voor 4 personen >> English version available.
30 minuten voorbereiden \ 20 minuten in de oven.
Ingrediënten
4 grote aardappelen
500 Gram Zuurkool
flinke hand rozijnen
500 Gram gehakt
zakje Mexicaanse gehaktkruiden
70 gram \ blikje tomatenpuree
200 gram Crème fraîche
theelepel noodmuskaat
geraspte kaas
[ Optioneel eetlepel mosterd ]
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
Kook de zuurkool samen met de rozijnen gemixt 10 minuten.
Maak van de aardappelen pure samen met de noodmuskaat.
Rul de gehakt met de gehaktkruiden en de tomatenpuree tot een homogene massa. Vermeng daarna de zuurkool ook door de gerulde gehakt.
Verwarm de oven op 200 graden hete lucht.
Vet een ovenschaal in en vul deze als volgt,
De helft van de gehakt\zuurkool in de schaal, dan laagje aardappelpuree dan weer laag gehakt\zuurkool.
Smeer hier de Crème fraîche als een witte laag er overheen.
Zet de schaal in de oven voor 10 minuten.
Haal deze na 10 minuten uit de oven en strooi de raspkaas over de schotel heen.
Zet de schaal terug in de oven en zet deze nu op combi 200 graden hete lucht samen met de bovengrill voor nog eens 10 minuten. Let op dat de kaas smelt maar niet verbrand.
Eet smakelijk.
#zuurkool #ovenschotel #gehakt #mexicaans #aardappelpuree #oven