KIP KERRIE TAART MET VRUCHTEN
Recept voor 4 personen >> English version available.
20 minuten voorbereiden \ 30 minuten in de oven.
Benodigd
Springvorm groot \ 24
Ingrediënten
400 Gram kipfilet
1 blik Groot blik of 2 kleine croissant deeg
300 blik vruchtenmix of perzikstukjes op siroop (grote vruchten in blokjes van een 1 à 2 cm snijden)
150 Gram spekjes
100 Gram Champignons
1 Paprika
Knor Kerriesaus poeder
100ml crème fraiche
Oude geraspte kaas (als topping)
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Snijd de kip, champignons, paprika, fruit in blokjes van een a twee cm. Bak de kip, en de spekkies en doe daarna de champignons en paprika er bij. Als laatste de vruchtjes tot het allemaal warm is.
125ml gekookt water mengen met Kerriesaus dan 100ml crème fraiche er bij en roeren tot het een romige saus is. Voeg dit in de hapjespan bij de kip. Roer het geheel door elkaar.
Vet een springvorm goed in met olie.
Rol het croissantdeeg uit het blik en maak het passend in een springvorm tot aan de rand. Bodem en rand bedekt, houd over om de bovenkant dicht te maken.
Voeg hier de kip saus in en vouw de zijkanten van het deeg naar binnen over de taart. Maak met het laatste deelde bovenkant bijna dicht maar laat het midden open zodat vocht en warmte weg kunnen. Strooi kaas over de taart behalve in het midden omdat het vocht er uit moet kunnen.
Stop de taart nu 30 min in de oven.
Eet smakelijk,
#kip #kerrie #taart #vruchtjes #perzik #oven #Croissantdeeg #recept #recipes