ERWTENSOEP

Recept voor 4 personen   >> English version available.

20 minuten voorbereiden \ 120 minuten maken.

Extra info

Het beste is de soep een dag tevoren al te maken, zodat de smaak en structuur beter wordt.


Ingrediënten: 


Bereiding:

Was de spliterwten en breng deze aan de kook in een grote soeppan in 1.5 liter water. Doe in het water de twee bouillonblokjes, en de laurierblaadjes en laat het voor ongeveer 60 minuten zachtjes koken. Leg de karbonades ook in de pan en kook ze mee. Verwijder tussendoor het schuim van het water. Regelmatig roeren.

Tip, tel de laurierblaadjes.


Spoel de groente schoon. Schil de knolselderij en wortel en snijd deze in blokjes. Snijd de prei in halve ringen en was deze. Snipper de ui en hak de bladselderij fijn. Houd alle gesneden groente apart.


Neem na 30 minuten de karbonades uit de pan en verwijder het vlees van het bot. Doe het vlees zonder bot in kleine stukjes terug in de pan. 


Neem na 60 minuten de laurierblaadjes uit de pan. 

De spliterwten kunnen nog niet geheel uit elkaar zijn gevallen, je kunt deze eventueel pureren met een staafmixer.

Voeg alle gesneden en gesnipperde groente toe en kook het geheel nog 60 minuten. Roer het geheel af en toe door. Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze na 30 minuten als laatste toe.


Proef de soep en breng op smaak met peper

Eet smakelijk


#snert #erwtensoep #soep #recept #MorpurgoMedia